28. 3. 2020

Citronové kuře v parmazánové omáčce


Výborný a snadný recept z Apetitu. Kuře jsme měli s rýží, jako příloha jsou prý vhodné i brambory, těstoviny nebo kuskus či quinoa. 

Přísady

  • 3 kuřecí prsa, překrojená na tenčí plátky
  • sůl, pepř
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • olivový olej
  • 3 až 4 stroužky česneku, na plátky
  • 200 ml kuřecího vývaru (příp. vody)
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 1/4 hrnku strouhaného parmazánu
  • šťáva z 1 citronu
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 hrnky čerstvého baby špenátu

Postup

Kuřecí plátky osolíme, opepříme a posypeme paprikou. V pánvi vhodné do trouby (nebo jako já můžete poté přesunout do zapékací mísy) na oleji maso opečeme z obou stran. 

Maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme česnek nakrájený na plátky. Když slabě zezlátne, přilijeme vývar (vodu), smetanu, přidáme parmazán, citronovou šťávu a tymián. Přivedeme k varu a chvilku na mírném ohni povaříme. Přisypeme špenát a necháme jej zavadnout. Vrátíme zpět kuře (nebo naopak dáme špenát s omáčkou do zapékací mísy ke kuřeti jako já).

Ve vyhřáté troubě na 200 stupňů pečeme asi 20 až 30 minut.


Žádné komentáře:

Okomentovat