3. 4. 2020

Rychlé mangové kuře


Nenechte se zmást, tohle není kari, ale snadné kuře s omáčkou z manga a smetany. Bude chutnat těm, kteří mají mango rádi, omáčka je voňavá a příjemně sladko-kyselá. Recept je z mamachef.cz. 

Přísady

  • 600 g kuřecích prsou, na kostky
  • 1 menší cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 velké zralé mango (cca 700 g mango), oloupané a nakrájené na kostky
  • 150 ml vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky mleté červené papriky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • přepuštěné máslo/rostlinný olej

Postup

V pánvi rozpálíme lžíci přepuštěného másla nebo oleje a cibulku orestujeme dozlatova. Přidáme mango (případně i šťávu, co z manga vytekla), červenou papriku a lehce osolíme. Zalijeme vývarem, smetanou a na mírném ohni vaříme 5-10 minut, dokud mango zcela nezměkne a omáčka se lehce nezredukuje. Poté rozmixujeme dohladka.

Na másle nebo oleji opečeme osolené kuřecí maso dozlatova. Jakmile je maso dostatečně opečené, vlijeme do pánve rozmixovanou mangovou omáčku a důkladně promícháme. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Pokud by bylo mango málo sladké a omáčka příliš kyselá, můžeme nakonec vmíchat lžičku medu.

Podáváme s rýží nebo pohankou.

Žádné komentáře:

Okomentovat