2. 4. 2020

Ricottové špagety s česnekovou strouhankou


Při tomto receptu jsem musela trochu zaimprovizovat. Ricotty jsem měla pouze 250 g, tak jsem k ní přidala jedno malé balení gervais a špaget uvařila jen 3/4 balíčku. Neměli jsme doma ani hladkolistou petržel, tak jsem dala čerstvou bazalku a na talířích jsme si pak těstoviny posypali navíc ještě trochou parmazánu, protože jsem zapomněla omáčku osolit :-) Ale i přesto to bylo výborné jídlo, které určitě zopakujeme. 

Přísady

  • balíček špaget
  • 500 g ricotty, vyndané z lednice alespoň půl hodiny před začátkem vaření
  • 125 ml mléka
  • špetka strouhané citronové kůry (vynechala jsem)
  • 1 hrst hladkolisté petržele (bohužel jsem neměla, dala jsem čerstvou bazalku)
  • sůl, pepř
Strouhanka:
  • 4 plátky toustového chleba nebo 1 bageta
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup

Toustový chléb nakrájíme na proužky nebo bagetu na plátky a na pečícím papíru upečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů několik minut dozlatova. Opečené pečivo pak rozmixujeme nahrubo.

Na pánvi na másle s olejem restujeme česnek asi minutu, přidáme strouhanku a opečeme ji dohněda.

Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě na skus. Slijeme je a necháme okapat.

V hrnci po špagetách ohřejeme mléko, odstavíme a vmícháme ricottu, kůru a větší část nasekané petrželky. Osolíme a opepříme, přidáme slité těstoviny a důkladně promícháme.

Na talířích sypeme česnekovou strouhankou a zbylou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat