2. 5. 2020

Citrónová bábovka s jogurtem

.

Vláčná bábovka vonící po citrónech. Pokud máte formu na velkou bábovku, tak ji budete mít nižší jako já. 

Přísady

  • 1 citrón - nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
  • 3 vejce
  • 100 g cukru (může být třtinový)
  • 150 g bílého jogurtu
  • 80 ml smetany ke šlehání
  • 50 g másla, rozpuštěného
  • 200 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva

Postup

Do mísy nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu z citrónu a vyšleháme spolu s vajíčky, cukrem, jogurtem a smetanou. Přidáme rozpuštěné máslo a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Formu na bábovku (nejlépe malou, já jsem použila velkou, tak mám bábovku nízkou) vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní těsto.

Pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů, poté teplotu snížíme na 160 stupňů a dopečeme ještě dalších 20 minut. Zda je bábovka upečená, zjistíme pomocí špejle - když je po vytáhnutí suchá, je upečeno.


Žádné komentáře:

Okomentovat