1. 5. 2020

Kuře v krémové omáčce se sušenými rajčaty


Spojením sušených rajčat, bylinek a parmazánu vznikne lahodná omáčka. Jako příloha jsou kromě rýže vhodné široké nudle nebo špecle.

Přísady

  • kuřecí maso (stehna, paličky, prsa, s kůží i bez) 8 ks (v případě prsou 4 ks)
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekaný
  • 4 lžíce sušených rajčat naložených v oleji, pokrájené
  • sušené chilli (lze vynechat)
  • 1/2 hrnku šlehačky
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 1/4 hrnku strouhaného parmazánu
  • 1/4 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/4 lžičky sušeného oregána
  • 1/4 lžičky sušené bazalky
  • čerstvá bazalka, nakrájená na proužky

Postup

Kuřecí maso osolíme a opepříme, pokud použijeme kuřecí prsa, překrojíme ho na 2 nebo 3 kusy. Maso zprudka osmahneme na oleji z obou stran a dáme do zapékací mísy. Do výpeku dáme česnek a sušená rajčata a krátce je orestujeme. Přidáme sušené bylinky, chilli, šlehačku, vývar a parmazán. Chvilku povaříme, až omáčka lehce zhoustne.

Maso zalijeme omáčkou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi půl hodiny (podle velikosti masa). 

Před podáváním posypeme čerstvou bazalkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat