Spojením sušených rajčat, bylinek a parmazánu vznikne lahodná omáčka. Jako příloha jsou kromě rýže vhodné široké nudle nebo špecle.
Přísady
- kuřecí maso (stehna, paličky, prsa, s kůží i bez) 8 ks (v případě prsou 4 ks)
 - sůl, pepř
 - olivový olej
 - 3 stroužky česneku, jemně nasekaný
 - 4 lžíce sušených rajčat naložených v oleji, pokrájené
 - sušené chilli (lze vynechat)
 - 1/2 hrnku šlehačky
 - 1 hrnek kuřecího vývaru
 - 1/4 hrnku strouhaného parmazánu
 - 1/4 lžičky sušeného tymiánu
 - 1/4 lžičky sušeného oregána
 - 1/4 lžičky sušené bazalky
 - čerstvá bazalka, nakrájená na proužky
 
Postup
Kuřecí maso osolíme a opepříme, pokud použijeme kuřecí prsa, překrojíme ho na 2 nebo 3 kusy. Maso zprudka osmahneme na oleji z obou stran a dáme do zapékací mísy. Do výpeku dáme česnek a sušená rajčata a krátce je orestujeme. Přidáme sušené bylinky, chilli, šlehačku, vývar a parmazán. Chvilku povaříme, až omáčka lehce zhoustne.
Maso zalijeme omáčkou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi půl hodiny (podle velikosti masa). 
Před podáváním posypeme čerstvou bazalkou.

Žádné komentáře:
Okomentovat