6. 5. 2020

Thajské kuřecí nudličky


Po dlouhé době jsem vyzkoušela recept z Magazínu Albert. Vybral si ho sám Davídek. Kešu oříšky má rád, ale v jídle je kupodivu nechtěl. Přidala jsem ještě papriku, máme rádi více zeleniny.

Přísady

  • 1 lžíce sezamového oleje 
  • 1 červená cibule, nakrájená na nudličky (bohužel jsem měla jen klasickou)
  • chilli paprička, nakrájená
  • 300 g kuřecích prsou, nakrájené na nudličky
  • 1 malá paprika, nakrájená na proužky
  • sůl
  • 100 g cherry rajčat
  • 50 g kešu natural
  • 4 lžíce sójové omáčky (dala jsem jen 2 a stačilo nám to)
  • bazalka 
  • jasmínová rýže

Postup

V pánvi restujeme asi 5 minut cibuli, maso a chilli, ke konci přidáme i papriku (původní recept je bez ní, tak ji můžete vynechat). Osolíme, přidáme rozpůlená rajčátka a kešu oříšky a restujeme další 2 minuty. Vlijeme sójovou omáčku a ještě 2 minuty prohříváme.

Podáváme s vařenou jasmínovou rýží a posypané bazalkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat