25. 9. 2020

Pizza šneky


Z těsta na domácí italskou pizzu jsem upekla i pizza šneky (uvedené množství vyjde na 2 plechy). Náplň můžete dát samozřejmě i jinou, ale přimlouvám se za dostatek sýra.

Přísady

Těsto:
  • 250 ml vlažné vody
  • 15 g čerstvého droždí
  • 5 g cukru
  • 10 g soli
  • 20 g olivového oleje
  • 500 g hladké mouky
  • příp. krupice nebo hrubá mouka na podsypání

Sugo na potření:
  • 250 g drcených rajčat (lze nahradit rajčatovým protlakem, naředěným)
  • 1 lžička sušených italských bylinek (nebo oregano + bazalka)
  • malý stroužek česneku
  • sůl

Na náplň:
  • plátky šunky
  • strouhaná mozzarella
  • strouhaný čedar
  • sušená bazalka

Postup

Do mísy dáme mouku a sůl, v menší misce smícháme vlažnou vodu s droždím, cukrem a olejem a tuto tekutinu vlijeme do mouky. Vypracujeme hladké, pružné těsto (podle potřeby přidáme trochu vody nebo mouky), v robotu necháme míchat cca 10 minut. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.

Troubu rozpálíme, co to jde, klidně na 280 stupňů a necháme v troubě rozpálit i samotný plech. 

Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny a každou vyválíme na velký a tenký obdélník. Potřeme rajčatovým sugem a obložíme podle chuti - např. jako já šunkou, mozzarellou a čedarem a posypeme sušenou bazalkou.

Obdélník zarolujeme po delší straně do rolády a ostrým nožem nakrájíme cca 2 cm široká kolečka. Pokládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Povrch šneků můžeme ještě posypat trochou sýra.

Šneky pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 20 minut (čas přizpůsobte vaší troubě).



Žádné komentáře:

Okomentovat