9. 6. 2021

Těstoviny s kedlubnovou omáčkou a krůtími placičkami

Kedlubnová omáčka zní možná nezvykle, ale je jemná a u dětí mívá úspěch. Skvělá je podávaná s placičkami (nebo kuličkami chcete-li) z krůtího masa. Pokud máte rádi výraznější chutě, klidně do omáčky na začátku přidejte pórek pokrájený na kolečka. Recept mám z blogu Máma v kuchyni.

Přísady

Omáčka:
  • 150 g kedlubny, nakrájená na drobné kostičky
  • 1 středně velká cibule
  • 400 ml plnotučného mléka
  • hrst strouhaného sýra parmezánového typu
  • olej 
  • snítka rozmarýnu
  • sůl a pepř dle chuti
  • 300 g těstovin 
Masové placičky:
  • 250 g mletého krůtího masa
  • 1 malá cibule (vynechala jsem)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička hořčice
  • vrchovatá lžíce strouhanky (dala jsem rozmixovaný celozrnný toustový chléb)
  • 1 vejce
  • sůl dle chuti

Postup

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Až začne zlátnout, přidáme kedluben a opečeme ho dozlatova. Poté podlijeme mlékem, přihodíme snítku rozmarýnu nebo jiné oblíbené bylinky, přidáme sýr a dusíme do změknutí (ideálně pod poklicí) cca čtvrt hodiny. Vyndáme rozmarýn, osolíme, opepříme a rozmixujeme na hladkou omáčku.

Mleté krůtí maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem, přidáme vejce, hořčici, osolíme a zahustíme troškou strouhanky. Vytvarujeme malé placičky (nejlépe to jde s namočenýma rukama), které smažíme na oleji.

Hotovou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a podáváme s masovými placičkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat