10. 12. 2021

Fit závin s tvarohem a jablky


Rychlé a snadné závinové těsto, které je zdravější a má o dost méně kalorií než kupované listové. Když k jablíčkům přidáte i tvaroh, stane se závin plnohodnotnou svačinou či snídaní. 

Přísady na 1 závin

  • 120 g hladké mouky (dala jsem celozrnnou špaldovou)
  • 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 10 g másla
  • 40 g mléka
  • 50 g ovocného pyré (používám nepřislazované)
  • 2 jablka, oloupaná a nastrouhaná nahrubo
  • mletá skořice
  • 200 až 250 g polotučného tvarohu
  • 2 lžičky vanilkového pudinkového prášku
  • 1 vanilkový cukr nebo javorový sirupu
  • trochu citronové kůry
  • vajíčko na potření
  • mandlové plátky na posypání

Postup

Z mouky s práškem do pečiva a solí, másla, mléka a ovocného pyré vypracujeme nelepivé těsto. Vyválíme do obdélníku (válela jsem přímo na pečícím papíře).

Z tvarohu, pudinkového prášku, cukru nebo sirupu a citronové kůry vymícháme hladký krém. Lžící ho navršíme doprostřed obdélníku vyváleného těsta a přidáme strouhaná jablka ochucená skořicí (pokud jsou jablka kyselá, můžete je přisladit, většinou to ale není potřeba). Okraje závinu přehneme přes náplň, potřeme vajíčkem a posypeme plátky mandlí.

Závin pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů (horkovzduch 185 stupňů) asi 20 až 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat