16. 12. 2021

Sekaná s vločkami, mrkví a sýrem


Sekanou mám ráda na různé způsoby a  dlouho jsem nezkusila nový recept. Tento jsem našla na instagramu u Ivca-pribehykuchyne a zaujalo mne, že se k masu kromě ovesných vloček přidává i sýr a mrkev. 

Přísady

  • 500 g mletého masa (nejlépe mix, ale měla jsem libovější vepřové)
  • 90 g ovesných vloček, jemných
  • mléko na zalití vloček
  • 2 vejce
  • sůl, pepř
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 2 lžičky majoránky (dala jsem 1 lžičku majoránky a 1 lžičku oregana)
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 50 g cheddaru, nastrouhaného
  • pažitka (bohužel jsem neměla)
  • plnotučná hořčice na potření

Postup

V misce necháme dobře nasáknout vločky v mléce. Všechny suroviny kromě hořčice dobře smícháme a vytvarujeme šišku. Sekanou dáme do pekáčku, potřeme hořčicí a podlijeme trochou vody.

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi čtvrt hodiny, poté teplotu snížíme na 170 stupňů a pečeme do zlatavé barvy.

Podáváme s bramborovou kaší nebo brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat