21. 12. 2021

Kuřecí prsa v sušené šunce, hrachová kaše, grilovaná cuketa


Lepší hrachovou kaši jsem nejedla! Zapomeňte na tlamolep z jídelen a zkuste tuhle. Vařím ji už roky, občas si jí dáme jen s kvalitním párkem nebo i uzeným.

Přísady

  • 4 kuřecí prsa
  • 8 plátků sušené šunky
  • 1 menší cuketa
  • 100 g žlutého hrachu (kupuji předvařený, který se vaří už jen 10 minut)
  • 100 g kořenové zeleniny: mrkev, petržel, celer - na kostičky nebo nastrouhané
  • 1 cibule, nakrájené nadrobno
  • 2 stroužky česneku, podrcené
  • 4 větvičky rozmarýnu
  • asi 0,5 l kuřecího vývaru nebo vody (použila jsem jen vodu)
  • sůl
  • pepř
  • 8 lístků bazalky (použila jsem sušenou)

Postup

V hrnci rozpálíme 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli spolu s kořenou zeleninou a česnekem. Přidáme 1 větvičku rozmarýnu, žlutý hrách a podlijeme kuřecím vývarem nebo vodou. Osolíme a vaříme asi 10 minut do měkka. Poté rozmixujeme na kaši.

Kuřecí prsa opepříme a osolíme z obou stran. Na každý plátek masa položíme 2 lístky bazalky (já jsem místo toho posypala maso bazalkou sušenou) a zabalíme do 2 plátků šunky. Prsa zprudka opečeme z obou stran na pánvi na rozpáleném oleji (cca 2 lžíce). Opékáme spolu s 3 větvičkami čerstvého rozmarýnu. Poté vložíme opečené závitky do pekáče a dáme do předehřáté trouby na 160°C na 8 až 10 minut.

Z cukety odkrojíme špičky na obou stranách a nakrájíme ji na silnější plátky. Opepřené a osolené plátky opékáme z obou stran na pánvi na výpeku s masa.

Hotové maso překrojíme na 3 kusy a podáváme spolu s hrachovou kaší a opečenou cuketou.

Žádné komentáře:

Okomentovat