24. 7. 2022

Fazolky na kyselo


Jídlo našich babiček, které je neprávem opomíjené. Stačí pár poctivých surovin a vykouzlíte plnohodnotné bezmasé jídlo. Fazolky můžete použít čerstvé, ale skvělé jsou i mražené, které jsou navíc dostupné po celý rok.

Přísady

  • 50 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 370 ml hovězího vývaru
  • 150 g smetany ke šlehání
  • ocet (cca 2 lžíce, i více - podle chuti)
  • 350 g zelených fazolek (mražené nebo čerstvé)
  • uvařené brambory k podávání
  • naměkko uvařená vajíčka k podávání

Postup

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a upražíme světlou jíšku. Přilijeme studený vývar a dobře rozmícháme. Vaříme asi 20 minut. Přilijeme smetanu, dochutíme octem a přidáme mražené fazolky (pokud máme čerstvé, v osolené vodě je předtím pár minut povaříme). Chvíli povaříme.

Fazolky s omáčkou podáváme s vařenými brambory a vajíčkem.



Žádné komentáře:

Okomentovat