10. 9. 2022

Pečené noky se zeleninou a sýrem


Také máte rádi jídla z jednoho pekáče? Tak tohle je přesně ten recept :-) Noky se nevaří, pečou se rovnou zasyrova spolu se zeleninou a po upečení jen na talířích posypete sýrem. Zeleninu můžete obměňovat podle sezóny a stavu ledničky (mrkev, řepa, listový špenát, brokolice, ale i houby). Recept jsem objevila na instagramu u Terezy Havlinové.

Přísady (na 2 až 3 porce)

  • 1 balení bramborových noků
  • 1 paprika
  • 1/2 cukety
  • 250 g rajčat
  • 1 cibule, nakrájená na klínky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžičky soli
  • pár snítek rozmarýnu (lze vynechat)
  • pepř (ideálně z mlýnku)
  • směs italských bylinek
  • mozzarella, parmazán a bazalka k podávání

Postup

Zeleninu nakrájíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. V míse smíchám noky (předem nevařte!), zeleninu, koření, olej a pořádně promícháme. Směs rovnoměrně rozložíme na plech.

Pečeme 20-30 minut na 220 stupňů, dokud nejsou noky i zelenina měkké a opečené. V průběhu párkrát promícháme.

Podáváme s natrhanou mozzarellou, parmazánem a čerstvou bazalkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat