22. 1. 2023

Kefírové lívance s borůvkami


Občas si k nedělní snídani uděláme lívance nebo vafle. Střídám i různé recepty a dnes přidávám recept na lívance z kefíru a mražených borůvek (ty klidně můžete vynechat, jsou skvělé i bez nich). Podávat je můžete s čímkoliv, co máte rádi, např. přelité javorovým sirupem a jogurtem.

Přísady

  • 1 balení kefíru (500 ml)
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 300 g hladké mouky (část můžete použít celozrnnou)
  • 1 lžička jedlé sody
  • mražené borůvky
  • máslo nebo ghí na smažení
  • k podávání např. javorový sirup, jogurt, skořice ale i džem, povidla, čerstvé ovoce apod.

Postup

Ve větší míse prošleháme kefír s vajíčkem, přidáme sůl, mouku a sodu a vymícháme hladké těsto. Pokud je moc husté, můžeme trochu mléka vlít do krabice po kefíru a vypláchnout ho do těsta. Nakonec jemně vmícháme borůvky.

Ihned opékáme lívanečky z obou stran na pánvi jemně vytřené máslem.

Podáváme s čím máte rádi - např. s javorovým sirupem a jogurtem nebo povidly či džemem a jogurtem nebo čerstvým ovocem a oslazeným tvarohem apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat