Světoznámý banana bread ve vylepšeném kabátku - s jogurtem, arašídovým máslem a čokoládou. Je krásně vláčný a sladký tak akorát. Banány jsou nejvhodnější co nejvíce zralé, s hnědými tečkami na slupce, jen tak budou dostatečně sladké.
Přísady
- 2 velké zralé banány, rozmačkané vidličkou na kaši
- 70 g bílého jogurtu
- 2 vejce
- 50 g arašídového másla
- 50 g cukru
- 100 g hladké mouky
- 100 g celozrnné hladké mouky (příp. klasické hladké)
- špetka soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- hrst nasekané kvalitní čokolády
- příp. hrst nasekaných ořechů
Postup
Ve větší míse smícháme všechny mokré suroviny - rozmačkané banány, jogurt, vejce, arašídové máslo a přidáme i cukr. Dobře promícháme.
Smícháme si i suché suroviny - mouky, sůl, prášek do pečiva, skořici. Všechno vsypeme do velké mísy k mokrým surovinám a promícháme. Nakonec vmícháme i čokoládu a případně ořechy.
Hustější těsto nalijeme do formy na chlebíček (vyložíme ji pečicím papírem nebo vymažeme a vyspeme) a pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 50 až 60 minut. Propečenost zkusíme špejlí, když je po zapíchnutí suchá, je upečeno.
Žádné komentáře:
Okomentovat