26. 3. 2024

Banánový čokoládový chlebíček


Světoznámý banana bread ve vylepšeném kabátku - s jogurtem, arašídovým máslem a čokoládou. Je krásně vláčný a sladký tak akorát. Banány jsou nejvhodnější co nejvíce zralé, s hnědými tečkami na slupce, jen tak budou dostatečně sladké.

Přísady

  • 2 velké zralé banány, rozmačkané vidličkou na kaši
  • 70 g bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • 50 g arašídového másla
  • 50 g cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g celozrnné hladké mouky (příp. klasické hladké)
  • špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • hrst nasekané kvalitní čokolády
  • příp. hrst nasekaných ořechů

Postup

Ve větší míse smícháme všechny mokré suroviny - rozmačkané banány, jogurt, vejce, arašídové máslo a přidáme i cukr. Dobře promícháme.

Smícháme si i suché suroviny - mouky, sůl, prášek do pečiva, skořici. Všechno vsypeme do velké mísy k mokrým surovinám a promícháme. Nakonec vmícháme i čokoládu a případně ořechy.

Hustější těsto nalijeme do formy na chlebíček (vyložíme ji pečicím papírem nebo vymažeme a vyspeme) a pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 50 až 60 minut. Propečenost zkusíme špejlí, když je po zapíchnutí suchá, je upečeno. 

Žádné komentáře:

Okomentovat