Výborná a přesto zdravější rozmazlovací snídaně nebo svačina. Vafle jsou křupavé na povrchu a vláčné uvnitř, obsahují mimo jiné banány, jogurt nebo ovesné vločky. Pokud nemáte vaflovač, udělejte si z těsta lívanečky. Z uvedeného množství jsem měla 10 vaflí.
Přísady
- 1 zralý banán
- 2 vejce
- 60 g oleje
- 1 vrchovatá lžíce bílého jogurtu
- špetka soli
- 200 g mléka
- 70 g ovesných vloček
- 40 g celozrnné (špaldové) mouky
- 120 g hladké mouky
- trocha skořice (lze vynechat)
- 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva
- 20 až 30 g kakaa
- příp. ovoce k podávání a trochu kakaa na poprášení
Tvaroháček:
- 400 g tvarohu
- 100 g bílého jogurtu (příp. zakysané smetany nebo ušlehané šlehačky)
- 1 vanilkový cukr
- další cukr podle chuti nebo i čekankový nebo jiný sirup
Postup
Všechny suroviny dáme do robota se sekacími noži nebo do mixéru případně do vyšší mísy a použijeme tyčový mixér a rozmixujeme hladké husté těsto.
Dobře rozpálíme vaflovač a po rozsvícení kontrolky vlijeme těsto a upečeme vafle. Vaflovač otvíráme až po rozsvícení kontrolky, aby se vafle nepotrhaly. Každý vaflovač může být trochu jiný, tak s ním pracujte podle svých zvyklostí. Vafle odkládáme na mřížku, aby se nezapařily a pokračujeme až do zdělání veškerého těsta.
Mezitím si připravíme tvaroháček - v misce smícháme tvaroh s jogurtem a cukrem do hladkého krému.
Vafle podáváme s tvaroháčkem, můžeme je poprášit kakaem a přidat ovoce.
Pokud nemáte vaflovač, z těsta odebírejte lžící nebo naběračkou a na pánvi smažíme lívance.
Žádné komentáře:
Okomentovat