20. 1. 2015

Rebarborový koláč


Každý rok se těšíme na sezónu rebarbory. Je to sice zelenina, ale používá se převážně do sladkostí. Je příjemně nakyslá a má hezkou růžovou barvu.  Tenhle koláč je snadný, rychle hotový a skvěle chutná.

Přísady

  • 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky
  • 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 150 ml bílého jogurtu
  • mléko podle potřeby - cca 1/4 hrnku
  • cca 700 g rebarbory - očištěné a pokrájené

Drobenka:
  • 5 lžic hrubé mouky
  • 4 lžíce cukru
  • 2 lžíce másla
  • špetka skořice

Postup

Utřeme celé vejce s cukrem a postupně přidáváme ostatní suroviny.

Těsto vylijeme na pekáč, poklademe rebarborou a posypeme drobenkou.

Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat