20. 1. 2015

Zlaté kuře, dušená zelenina, gratinované brambory


Pokud chcete vyzkoušet nějaký recept od Jamieho Olivera, tak doporučuji pro začátek tenhle. Jídlo je z dostupných surovin a chuťově všechno spolu ladí. Opečené kuře s křupavou slaninou, k tomu smetanové brambory a svěží zelenina.

Přísady

Kuře:
  • 4x 120g kuřecí prsíčka
  • několik snítek čerstvého rozmarýnu
  • 2 plátky anglické slaniny
  • sůl
  • pepř
 
Zelenina:
  • 200 g pórku
  • 200 g baby špenátu (použila jsem mražený listový)
  • 200 g mraženého hrášku
 
Brambory:
  • 800 g brambor
  • 3 cibule
  • olivový olej
  • 1 kostka drůbežího bujónu (dala jsem pouze 3/4)
  • 1/2 svazku čerstvé šalvěje (vynechala jsem)
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 30 g parmazánu

Postup

Brambory nakrouhejte v robotu na tenké plátky, zalijte vroucí vodou a pár minut povařte, až jsou poloměkké.

Cibuli oloupejte a v robotu nakrouhejte na plátky a na 2 lžících oleje spolu s bujónem opečte. Navrch natrhejte šalvěj a zakápněte trochou vody. Přidejte scezené brambory, promíchejte, zalijte smetanou a navrch nastrouhejte parmazán. Zapečte pod grilem.

Kuře obalte v soli, pepři a rozmarýnu a naklepejte. Osmažte na pánvi na 1 lžíci oleje, až bude z obou stran zlatavé. Slaninu nakrájejte na proužky a přidejte ke kuřeti opéct.

Pórky nakrájejte na jemné plátky, vsypte do prázdného kastrolu po bramborách s 1 lžící oleje a osmažte. Přidejte špenát a nakonec hrášek.




Žádné komentáře:

Okomentovat