6. 2. 2015

Těstoviny s krémovým kuřetem a špenátem


Jemné kuře na víně se smetanou. Můžete si ho dát jen tak s rýží nebo přidat špenát a zapéct s těstovinami. 

Přísady

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 menší cibule, nakrájená nadrobno
  • 3 kuřecí prsa, nakrájená na kostičky nebo nudličky
  • 100 g žampiónů, nakrájených na plátky
  • 2 bobkové listy
  • lístky ze 2 snítek čerstvého tymiánu
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • 50 ml bílého vína
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • hrst baby špenátu (dala jsem směs špenátu a mangoldu)
  • necelý balíček krátkých těstovin
  • 4 lžíce smetany ke šlehání
  • 2 lžíce parmazánu

Postup

Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso a opečeme. Maso s cibulí odhrneme stranou, přidáme máslo a opečeme houby. Nakonec vše zaprášíme moukou a po chvíli zalijeme vínem a vývarem. Přidáme bobkový list, tymián a česnek a zvolna provaříme. Přidáme špenát a necháme ho zavadnout.

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a část vody ponecháme pro případné zředění omáčky.

Těstoviny dáme do zapékací mísy a smícháme s omáčkou, kterou můžeme případně naředit vodou z vaření těstovin. Povrch pokapeme 4 lžícemi smetany a posypeme parmazánem.

Při 180 stupních zapékáme asi čtvrt hodiny.





 

Žádné komentáře:

Okomentovat