14. 3. 2015

Chilli hovězí s fazolemi


Další recept z mého oblíbeného časopisu. Provedla jsem pár drobných úprav a moc jsme si pochutnali.

Přísady

  • 1,5 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 2 stroužky česneku, na plátky
  • sůl
  • 400 g mletého libového hovězího masa
  • 400 g konzerva krájených rajčat
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 různobarevné papriky
  • 400 g konzerva fazolí (dala jsem bílé ve sweet chilli omáčce)
  • dušená rýže k podávání
  • salát k podávání (směs drobných salátových lístků, rajčata, avokádo, cibule)

Postup

V pánvi na oleji zahříváme koření a česnek pár sekund, až se rozvoní. Přidáme maso a opékáme asi 8 minut. Přidáme rajčata, protlak, zředíme trochou vody a vmícháme pokrájené papriky. Přiklopíme a dusíme asi 20 minut.

Do pánve vmícháme fazole a chvilku ještě dusíme.

Podáváme s rýží a salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat