24. 5. 2015

Jahodový cheesecake


Dezerty s tvarohem máme velmi rádi, takže cheesecake patří mezi ně. Z červnového Apetitu jsem hned musela vyzkoušet cheesecake s jahodovým pyré. Jako vždy jsem ubrala hodně cukru a náplň trochu odlehčila.

Přísady

Korpus:
  • 150 g sušenek, rozdrcených
  • 3 lžíce másla, rozpuštěného

Náplň:
  • 400 g ricotty
  • 200 g mascarpone
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 3 vejce
  • 120 g cukru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr


Jahody:
  • 250 g jahod
  • 50 g cukru

Postup

Sušenky smícháme s máslem, dáme do formy a rukou nebo pomocí skleničky upěchujeme na dno dortové formy o průměru 23 cm (dno můžeme vyložit pečícím papírem).

Korpus pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů 10 minut a poté necháme trochu zchladnout.

Jahody pokrájíme a smícháme s cukrem. Necháme chvíli ležet, jahody pustí šťávu a poté je rozmixujeme na pyré.

V míse smícháme ricottu, mascarpone, tvaroh a cukr a vyšleháme dohladka. Postupně přidáváme vejce a vanilkový extrakt.

Asi třetinu sýrové směsi nalijeme na předpečený korpus. Na to poklademe polovinu jahodového pyré a můžeme promíchat, aby vznikl mramor. Na jahody nalijeme opatrně i zbytek sýrové směsi, uhladíme a lžičkou nkapeme jahodové pyré. Špejlí protáhneme tečky jedním směrem dokola, aby vznikly srdíčka.

Formu dáme do předehřáté trouby na 160 stupňů a pečeme cca 60-70 minut. Náplň by měla být pevná a při zatřesení se lehce chvět.

Necháme zcela vychladnout a dáme do lednice,i deálně přes noc.



Žádné komentáře:

Okomentovat