18. 6. 2015

Penne s telecím ragú


Určitě vyzkoušejte tuhle variantu na známé boloňské ragú. Je jemnější díky telecímu masu, bílému vínu a smetaně. Vynechala jsem houby, které nemám moc ráda, klidně si je ale přidejte.

Přísady

  • 10 g sušených hříbků, namočených v horké vodě (vynechala jsem)
  • 2 menší mrkve
  • 2 řapíky celeru
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • 400 g mletého telecího masa
  • sůl, pepř
  • 1 lžička hladké mouky
  • 150 ml bílého vína
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 150 ml hovězího vývaru nebo vody
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • balíček penne
  • strouhaný parmazán k podávání

Postup

Mrkev, celer, cibuli a česnek nasekáme nadrobno - nejlépe v robotu. Na oleji opékáme asi 3 minuty, až změkonu. Přidáme maso a až se opeče, osolíme a opepříme, poprášíme moukou a zarestujeme ji. 

Přilijeme víno a jakmile se odpaří, vmícháme rajčatový protlak, slité hříbky a zalijeme vodou nebo vývarem. Vaříme půl až třičtvrtě hodiny, občas promícháme. 

Chvíli před koncem vmícháme smetanu.

Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme je a promícháme s omáčkou. 

Před podáváním posypeme parmazánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat