10. 6. 2015

Rýžová kaše s malinovým džemem


Rýžovou kaši mám ráda, takže bylo jasné, že z Deníku Dity P. vyzkouším tu s malinovým džemem, který jsem udělala z mražených malin. Jako vždy jsem ubrala cukr.

Přísady

  • 150 g rýže
  • 250 ml mléka
  • 50 g krupicového cukru (dala jsem 1 vanilkový)
  • špetka soli
  • semínka z 1/2 vanilkového lusku
  • 1 vejce, prošlehané
  • 1 lžíce másla


Na malinový džem:
  • 300 g malin
  • 100 g krupicového cukru (dala jsem 80 g a příště ještě uberu)
  • 1/2 lžíce citronové šťávy

Postup

Rýži uvaříme doměkka podle návodu na obalu. K uvařené rýži přidáme 200 ml mléka, cukr, sůl a vanilku. Vaříme 15-20 minut, až je kaše hustá a krémová. Vmícháme zbývajících 50 ml mléka a vejce a za stálého míchání vaříme další 2 minuty. Po vypnutí vmícháme máslo.

Zatímco se vaří rýže, svaříme maliny s cukrem a citronovou šťávou, až vznikne hustý džem.

Kaši rozdělíme do skleniček spolu s malinovým džemem.

Žádné komentáře:

Okomentovat