8. 6. 2015

Smetanová jahodová zmrzlina


Je překvapující, že i tak malé množství jahod dodá zmrzlině výbornou jahodovou chuť. Díky smětaně je zmrzlina jemná. Je méně sladká, takže pokud máte radši sladší chutě, přidejte 10 až 20 g cukru.

Přísady

  • 60 g jahod (asi 4 jahody)
  • 50 g mléka
  • 50 g moučkového cukru (pokud máte rádi sladší, cukr přidejte)
  • 200 g zakysané smetany
  • 75 g smetany ke šlehání

Postup

Jahody rozmixujeme s cukrem a mlékem a smícháme se zakysanou smetanou a smetanou ke šlehání. Pokud nebyly jahody v ledničce, dáme směs na chvíli vychladit.

Zmrzlinovač pustíme a vlijeme studenou smetanovou směs, necháme míchat 20 minut a hned podáváme. Zmrzlina má konzistenci trochu hustší točené zmrzliny.

Žádné komentáře:

Okomentovat