7. 6. 2015

Zapečené penne s ricottou a špenátem


Rychlé jídlo z červnového Apetitu. Receptů na těstoviny není nikdy dost, tak jsem ráda, když nějaký nový objevím.

Přísady

  • 400 g penne
  • sůl
  • 140 g klobásy chorizo, nakrájené na kostky
  • 180 g baby špenátu
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 250 g ricotty
  • několik lžic mléka
  • 25 g strouhané parmazánu na zapečení

Postup

Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě.

V pánvi opečeme chorizo dokřupava, přidáme špenát a česnek, osolíme a chvilku mícháme, až špenát zavadne.

Těstoviny slijeme, do hrnce dáme ricottu a mléko a rozmícháme, přidáme těstoviny i s trochou vody, ve které se vařily a chorizo se špenátem z pánve. Promícháme, dáme do zapékací mísy a posypeme parmazánem.

Zapečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů asi 15 minut.

Podáváme se zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat