2. 7. 2015

Pohár Věra od Dity P.


Po dovolené jsem zase vzala do ruky Deník Dity P. a vybrala recept na horký letní den. Nechtělo se mi nic péct, tak padla volba na tyto nepečené poháry. Sehnala jsem ještě rebarboru, sezóna jahod je v plném proudu a přestala jsem skoro po dvou letech kojit, takže už se nebojím ani kakaa :-) V závorkách uvádím i změny v receptu, co jsem provedla.

Přísady

Na tvarohový krém:
  • 2 kostky tučného tvarohu (dala jsem vaničkový polotučný)
  • 7 lžic cukru (dala jsem 5 lžic)
  • 1 smetana ke šlehání (dala jsem zakysanou smetanu)
  • semínka z 1 vanilkového lusku


Na čokoládový krém:
  • 200 g kvalitní hořké čokolády (dala jsem 100 g mléčné)
  • 200 g zakysané smetany 


Na ovocnou náplň:
  • 200 g rebarbory, nakrájené na kousky
  • 100 g jahod, nakrájených na kousky (dala jsem 200 g)
  • 1 lžíce citronové šťávy (vynechala jsem)
  • 80 g krupicového cukru (dala jsem 50 g)


Na ozdobu:
  • 1 balení světlých nebo dvoubarevných esíček (dala jsem piškoty + tmavá domácí esíčka)
  • pár pokrájených jahod

Postup

V míse dohladka prošleháme tvaroh s cukrem a přidáme ušlehanou šlehačku a semínka z vanilkového lusku.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a promícháme ji se zakysanou smetanou.

Pokrájené ovoce dáme do hrnce, přidáme cukr a citronovou šťávu a na mírném ohni povaříme, až ovoce změkne. Necháme vychladnout.

Esíčka válečkem podrtíme nahrubo.

Do pohárů vrstíme na dno esíčka, pak tvarohový krém, ovoce, čokoládový krém, pak zase esíčka, tvarohový krém, ovoce, čokoládový krém a tvarohový krém a nakonec ozdobíme poháry ovocem a esíčky.

1 komentář:

  1. Názor mlsouna:
    I když bych měl jednotlivá sousta vychutnat, snědl jsem 3 poháry v krátkém čase.
    Výborné pro horké letní dny.

    OdpovědětVymazat