9. 7. 2015

Tagliatelle s krůtou a fenyklem


Měla jsem koupená vykostěná krůtí stehna a žádný nápad, co z nich uvařit. Prolistovala jsem si kuchařku Drůbež z Edice Apetit a zaujalo mě tam hned několik receptů, takže nebyl problém nějaký vybrat. Vůbec nevadí, že těstoviny měly být s kuřecím masem, skvělé byly i s krůtím. Fenykl jsem sehnala v mém oblíbeném obchůdku ovoce-zelenina a cukety jsme si přivezli od babičky a dědečka. Davídkovi přišla lžička příliš pomalá, tak ji odložil a jedl oběd rukama :-)

Přísady

  • 400 g tagliatelle
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g krůtího nebo kuřecího masa, nakrájené na malé nudličky nebo umleté
  • 1 až 2 bulvy fenyklu,
  • 2 menší cukety, na tenké plátky (použijeme škrabku na brambory)
  • 1 stroužek česneku, drcený
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 60 g strouhaného parmazánu

Postup

Na oleji osmahneme maso dozlatova. 

Fenykl rozčtvrtíme, odstraníme dřevnatý střed a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme ho k masu spolu s cuketami a česnekem a všechno spolu opečeme. Zalijeme smetanou a po chvíli přidáme parmazán a vaříme asi 2 minuty do zhoustnutí.

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme s omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat