13. 9. 2015

Boloňské plněné papriky


Dorazil říjnový Apetit, ve kterém mě zaujalo hned několik receptů. Dnes jsme měli k obědu jeden z nich a podle očekávání jsme si pochutnali. V Apetitu není uvedena příloha, ale část rodiny měla papriky s rýží a část s bagetou a obojí bylo výborné.

Přísady

  • olivový olej
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, podrcené
  • 1 mrkev, nastrouhaná nahrubo
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2x 400 g konzerva sekaných rajčat
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • sůl, pepř
  • 4 různobarevné papriky, přepůlené a zbavené semeníků
  • 100 g mozzarelly nebo čedaru
  • hrst lístků bazalky

Postup

Papriky rozložíme na plech (vyložila jsem si ho pečícím papírem) řeznou stranou nahoru, osolíme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 20 minut. 

Na oleji opečeme cibuli a mrkev, přidáme česnek a maso a opékáme dohněda. Přidáme rajčata, okořeníme, zakryjeme a dusíme půl hodiny.

Do rozpečených paprik rozdělíme masovou směs, posypeme sýrem a dáme do trouby na 10 minut zapéct. Hotové ozdobíme bazalkou.




Žádné komentáře:

Okomentovat