26. 10. 2015

Kuře se zeleninou a smetanou


Dnešní recept patří do kategorie snadných, rychlých a takových, kde si vystačíte s minimem surovin. Vhodnou přílohou je rýže nebo bramborové noky.

Přísady

  • olivový olej
  • 1 velká cibule
  • 2 mrkve 
  • 1 petržel nebo pastinák
  • 1 nebo 2 řapíky celeru
  • 3 kuřecí prsa (případně stehna nebo krůtí maso)
  • sůl
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nového koření
  • 4 kuličky pepře
  • 250 ml smetany ke šlehání

Postup

Cibuli, mrkev, petržel i celer nasekáme najemno (např. v robotu sekacími noži) a na oleji osmahneme. Přidáme maso nakrájené na malé kousky a opečeme. Osolíme, přidáme koření a zalijeme trochou vody. Asi po pěti nebo deseti minutách přilijeme smetanu a provaříme, aby vznikla hustá omáčka.

Podáváme s rýží nebo bramborovými noky.

Žádné komentáře:

Okomentovat