9. 10. 2015

Nadýchaný perník s hruškami


Perník jsem dělala vždy s cuketou nebo jablky. Když jsem dostala tip na hrušky, musela jsem to vyzkoušet. Recept si rozhodně poznamenejte, perník je výborný, nadýchaný a přitom díky hruškám vláčný. 

Přísady

  • 3 hrnky mouky (dala jsem 1 hrnek celozrnné žitné, 1 hrnek hladké a 1 hrnek polohrubé mouky)
  • 1 hrnek cukru (dala jsem necelý)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 prášek do perníku
  • kakao (dala jsem 1 lžíci)
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku oleje (dala jsem o trochu méně)
  • 2 hrnky mléka, vlažného
  • 3 hrušky, oloupané a nastrouhané nahrubo

Postup

Smícháme všechny suroviny a těsto rozetřeme na velký plech vyložený pečícím papírem.

V troubě vyhřáté na 180 stupňů pečeme necelou půlhodinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat