10. 10. 2015

Salát s kuřetem a vejci


Slíbené pokračování k dýňové polévce. Oba tyto recepty jsou z říjnového magazínu Albert. K tomuto salátu se budeme vracet častěji, je výborný. Zálivku jsem si přizpůsobila, protože nepoužívám majonézu a místo kuřecích stehne jsem použila prsní řízky. Příště jen vynechám avokádo, kterému jsme zatím nepřišli na chuť.

Přísady

  • 3 až 4 kuřecí prsa
  • olivový olej
  • koření podle chuti (dala jsem gril kuře)
  • 4 vejce, uvařená, oloupaná a nakrájená na čtvrtky
  • 4 saláty little gem, rozebrané na lístky
  • 2 zralá avokáda
  • 4 rajčata
  • hrst klíčků (použila jsem kombinaci mungo, vojtěšky a ředkvičky)

Na dresink:
  • 4 lžíce zakysané smetany (nebo majonózy)
  • 5 lžic jogurtu
  • svazek pažitky
  • sůl, pepř

Postup

Maso okořeníme a opečme na oleji. Poté nakrájíme na proužky.

Smícháme suroviny na dresink.

Zeleninu podle potřeby pokrájíme a rozdělíme na talíře. Přidáme vajíčko, maso, posypeme klíčky a pokapeme dresinkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat