22. 11. 2015

Kuřecí rychlovka z pekáče


Recept od Jamieho Olivera opět nezklamal. Nejen, že je jídlo výborné, ale je strašně jednoduché, potřebuje se minimum nádobí a je rychle hotové (tím myslím přípravu, protože hodinu musí být pekáč v troubě).

Přísady

  • 4 velká rajčata (použila jsem velkou hrst cherry rajčátek)
  • 2 červené cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 4 kuřecí stehýnka bez kůže a kostí
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvý tymián (přidala jsem i trochu sušené bazalky)
  • 1 lžička uzené papriky (prodává např. Vitana)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 až 2 lžíce balzamikového octa

Postup

Rajčata rozkrojíme na čtvrtky, cibuli nakrájíme na klínky a papriky na větší kousky. Neoloupaný česnek rozdrtíme naplocho nožem. Maso osolíme a spolu se zeleninou dáme do pekáčku. Vše posypeme kořením, přidáme olej a ocet. Všechno spolu dobře promícháme a rozprostřeme, aby kuře nebylo zakryté zeleninou.

Pečeme asi hodinu v troubě vyhřáté na 185 stupňů.

Podáváme s rýží, polentou nebo křupavým pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat