11. 12. 2015

Bleskové ragú s čočkou


Inspiraci jsem našla v prosincovém Apetitu. Lehce jsem si jej poupravila a vzniklo velmi rychlé a výborné jídlo. Přílohu si zvolte podle chuti - tortillové placky, rýži nebo pečivo.

Přísady

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 500 g mletého masa
  • 1 mrkev, nastrouhaná nahrubo
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • sůl, pepř
  • mletá uzená paprika
  • 400 g konzerva sekaných rajčat
  • 75 g červené čočky
  • 280 ml vývaru (příp. část červeného vína)
  • 50 g čedaru, nastrouhaného nahrubo

Postup

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a vařečkou oddělujeme na kousky. Až je opečené ze všech stran, přidáme mrkev a česnek. Opečeme a okořeníme. Vlijeme víno, necháme chvilku provařit a přidáme rajčata, čočku a vývar. Promícháme a na mírném ohni dusíme asi 10 minut.

Podáváme posypané čedarem, s tortillovými plackami, rýží nebo pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat