16. 12. 2015

Zdravější marokánky


Nabízím vám o něco zdravější verzi marokánek, které jsou krásně měkké. Jsou plné ořechů a sušeného ovoce, ale místo tučné smetany, másla, cukru a bílé pšeničné mouky je pouze mléko, med a ovesné vločky. Jsou méně sladké, takže pokud chcete, přidejte více medu nebo trochu tmavého cukru. Uvedené množství je na jeden plech marokánek.

Přísady

  • 125 ml mléka
  • 1 lžička másla
  • 2 vrchovaté lžíce medu
  • 2 vrchovaté lžíce mouky z ovesných vloček (vločky rozsekáme v mixéru)
  • 70 g sušeného ovoce (např. rozinky + brusinky)
  • 80 g ořechů (dala jsem vlašské, lískové, mandle, pistácie a trošku slunečnicových semínek)
  • kvalitní čokoláda na potírání

Postup

Z mléka, másla, mouky a medu uvaříme hustou kaši. Vmícháme  sušené ovoce a ořechy. 

Z promíchané hmoty dáváme lžičkou na plech na pečící papír hromádky, které mokrou rukou nebo lžičkou tvarujeme do placiček. 

Pečueme do růžova v troubě vyhřáté na 185 stupňů. Ještě teplé sloupneme z pečícího papíru a necháme na rovné podložce vychladnout. 

Čokoládu rozehřejeme (např. v misce v mikrovlnce) a lžičkou potíráme marokány ze spodní strany. 






Žádné komentáře:

Okomentovat