7. 11. 2016

Čočková polévka s chorizem


Z listopadového Apetitu mě na první pohled zaujala čočková polévka. U nás doma nesmí chybět konzerva čočky v páře Bonduelle, která je mojí záchranou, když nevím, co vařit nebo je málo času. Připravuji ji s masem, jindy s vajíčkem nebo zeleninou, dělávám z ní teplé i studené saláty a pro tentokrát našla uplatnění i v této polévce. Pokud polévku doplníte pečivem, směle zastoupí hlavní jídlo a můžete ji podávat k večeři.

Přísady

  • olivový olej
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1 čerstvá chilli paprička, nakrájená nadrobno (tu jsem vynechala)
  • 300 g klobásy chorizo (dala jsem pouze 130 g a stačilo to)
  • 1,5 lžíce mleté sladké papriky
  • 400 g konzerva krájených rajčat
  • voda nebo vývar
  • 400 g konzerva čočky (příp. uvařená čočka)
  • sůl, pepř (se solí opatrně, klobása je slaná, čočka také a pokud použijeme vývar, není sůl už potřeba)
  • vanička řeřichy na ozdobení (místo ní jsem použila petrželku)
  • bagetky nebo jiné pečivo k podávání

Postup

V hrnci opečeme cibuli, česnek, chilli a chorizo asi 8 minut. Zaprášíme paprikou, zamícháme a zalijeme rajčaty. Prázdnou konzervu naplníme vodou nebo vývarem a přilijeme do hrnce.

Vaříme 10 až 15 minut a poté přidáme čočku. Podle chuti osolíme a opepříme.

Podáváme posypané řeřichou a příp. s pečivem.

1 komentář:

  1. Super, akorát olivový olej jsem použil kvalitní řepkový

    OdpovědětVymazat