5. 2. 2017

Jemné květákové ragú


Nenechte se odradit vzhledem, tenhle recept stojí za vyzkoušení. Ragú je jemné, ovoněné bobkovým listem. Sýr použijte podle chuti - parmazán nebo nivu, a pokud máte rádi houby, neváhejte je přidat.

Přísady

  • 2 kuřecí prsa
  • olivový olej
  • máslo
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 lžíce hladké mouky
  • voda nebo vývar
  • sůl, pepř
  • 1 bobkový list
  • čerstvý tymián
  • 1 květák
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • cca 40 g parmazánu nebo nivy

Postup

Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso pokréjené na kostičky a osmahneme. Osolíme a opepříme, přidáme máslo a mouku, dobře promícháme a chvíli smažíme. Zalijeme vodou nebo vývarem a přidáme bobkový list a tymián. Nakonec vmícháme květák pokrájený na malé kousky. Pod pokličkou dusíme doměkka.

Do ragú vmícháme smetanu a sýr, provaříme do rozpuštění sýra.

Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat