18. 1. 2020

Kuřecí v rajčatové omáčce s mozzarellou


Dnešní oběd vybíral Davídek podle fotky v kuchařce Jíme zdravě po celý rok (inspirovala jsem se, ale recept trochu doplnila), prostřel stůl a pak celou svoji porci s velkou chutí snědl.

Přísady

  • 300 - 400 g kuřecích prsou, na plátky
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • 3 jarní cibulky, nakrájené nebo 1 malá cibule, nakrájená najemno
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 2 lžíce čerstvé pažitky, nasekané (lze vynechat)
  • velká hrst čerstvého baby špenátu (lze vynechat)
  • 150 g mozzarelly, nakrájené na plátky
  • čerstvá bazalka k podávání (nemusí být)
  • uvařené těstoviny nebo rýže jako příloha

Postup

Plátky masa osolíme a opepříme a na oleji opečeme z obou stran dozlatova. Vyndáme je z pánve a odložíme na později.

Ve výpeku opečeme cibuli a česnek, přidáme rajčatový protlak, zarestujeme ho a nakonec přidáme i krájená rajčata (plechovku vypláchneme troškou vody), bazalku a pažitku. Vaříme na mírném ohni asi 5 až 10 minut. Ke konci můžeme vmíchat listy špenátu, pokud ho máme.

Do pánve vrátíme opečené maso, poklademe na něj plátky mozzarelly, pánev přiklopíme pokličkou a necháme na mírném ohni dojít, až se sýr rozteče.

Podáváme s čerstvou bazalkou a těstovinami nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat