8. 1. 2015

Bramborové šišky s mákem


Tohle jídlo určitě znáte ze školních jídelen. Zkuste si ho ale připravit doma, zaručuji, že si o hodně víc pochutnáte.

Přísady

  • 600 g brambor
  • 300 g hrubé mouky
  • sůl
  • 1 vejce + 1 žloutek
  • mletý mák
  • moučkový cukr
  • máslo, rozpuštěné

Postup

Brambory uvařte ve slupce a nechte je zcela zchladnout, oloupejte je a nastrouhejte na jemné straně struhadla (já je ještě teplé protlačím lisem na brambory). Poté k bramborám přisypte mouku, sůl, vyklepněte vejce i žloutek a vše zpracujte do hladkého těsta. 

Poté z těsta odebírejte menší kousky a válením mezi dlaněmi z něj tvarujte šišky. Vařte ve vroucí osolené vodě dvě až tři minuty po vyplavání. 

Šišky sceďte a servírujte zasypané mákem a cukrem a přelité máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat