21. 3. 2015

Hovězí guláš z papiňáku


Dušené maso dělám na různé způsoby, u manžela asi ale vede guláš. Jako příloha nám chutnají kynuté knedlíky, rýže, brambory nebo chléb. 

Přísady

  • cca 900 g hovězího masa (např. kližka), nakrájené na kostky
  • 3 cibule, nakrájené nadrobno
  • olivový olej
  • 1 stroužek česneku,
  • sůl, pepř
  • majoránka
  • červená sladká paprika
  • střídka z chleba na zahuštění (příp. solamyl rozmíchaný v troše vody)

Postup

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso a opečeme ho ze všech stran. Okořeníme ho, přidáme prolisovaný česnek a zalijeme vodou (stačí jen tolik, aby maso nebylo zcela ponořené).

Po natlakování dusíme asi 40 minut.

Poté podle potřeby zahustíme střídkou z chleba nebo škrobem rozmíchaným v troše vody a povaříme.

1 komentář:

  1. Na obrázku vypadá ten guláš velice hezky. Rýže bude pro většinu lidí ke guláši asi zvláštní příloha, ale já osobně ji mám taky rád. Zvláště nějakou kvalitnější basmati nebo jasmínovou.

    OdpovědětVymazat