31. 3. 2015

Pizza z pita chleba


Tip na rychlou večeři, pokud se vám nechce dělat s kynutým těstem. Stačí koupit balení pita chleba a do půlhodiny je večeře na stole. Obložení můžete obměňovat podle chuti nebo podle stavu ledničky.

Přísady

  • 1 balení pita chleba, např. tmavý (je jich 6 ks v balení)
  • 1 konzerva sekaných rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vrchovatá lžička oregana
  • 1 lžička cukru
  • 6 plátků co nejkvalitnější šunky
  • 1,5 balení mozzarelly (měla jsem jen jedno balení, tak jsem přidala i kousek eidamu)
  • čerstvá bazalka

Postup

Nejdříve si vyrobíme sugo - v hrnci povaříme sekaná rajčata s česnekem a oreganem, podle chuti osladíme. Poté je rozmixujeme tyčovým mixérem. 

Placky chleba si rozložíme na 2 plechy (můžeme je vyložit pečícím papírem) a lžící na ně natřeme rajčatové sugo (část suga zbyde, další den si můžete udělat např. těstoviny). Rozložíme na ně natrhané plátky šunky a sýra.

V předehřáté troubě na 200 stupňů zapečeme (cca 15 minut). 

Před podáváním ozdobíme čerstvou bazalkou.




Žádné komentáře:

Okomentovat