Podobný recept už tu mám, ale tenhle je z větší části braborové kaše a s celozrnnou moukou. Vytvarovat bagety (nebo spíše něco jako veky) je jednodušší, než se motat s houskami.
Přísady
- 180 ml mléka
- 250 g bramborové kaše
- 50 g bílého jogurtu
- 2 lžičky soli
- 3 lžíce oleje
- 160 g celozrnné pšeničné mouky
- 380 g hladké mouky (+ další podle hustoty těsta)
- 2 lžičky droždí
Postup
V pekárně si necháme vypracovat a vykynout těsto (nejdříve dáme tekuté a poté sypké přísady).
Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly a z každého vytvarujeme podlouhé veky/bagety. Dáváme je na plech vyložený pečícím papírem a pod utěrkou
necháme ještě asi půl hodiny dokynout.
Vykynuté třikrát nařízneme ostrým nožem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 20 až 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat