28. 5. 2015

Domácí pribináček


Máte rádi pribináčky a jemu podobné dezerty? Jsou ale zbytečně přeslazené a dost tučné. Zkuste dětem (nebo sobě) nabídnout domácí variantu, kterou si osladíte podle vaší chuti.

Přísady

  • 500 ml mléka
  • 1 sáček vanilkového pudinku (nejlépe s pravou vanilkou)
  • 2 až 4 lžíce cukru (podle chuti)
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 vanička polotučného tvarohu

Postup

V části mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr. Zbytek mléka dáme vařit, přidáme rozmíchaný pudink a chvilku povaříme. Hrnec postavíme do studené vody a za občasného míchání necháme zchladnout.

Do zchladlého pudinku vmícháme zakysanou smetanu a tvaroh a pořádně promícháme. Lžící rozdělíme do pohárů a před podáváním necháme dobře vychladit. 

Žádné komentáře:

Okomentovat