27. 5. 2015

Rozmarýnové kuře, omáčka z rajčat


Po delší době jsem vařila podle kuchařky 15 minut v kuchyni od Jamieho Olivera. V původním receptu jsou houby, ty jsem ale vynechala. Jako přílohu Jamie podává ogrilované plátky polenty, my jsme ale měli šťouchané brambory.

Přísady

Omáčka:
  • 250 g zralých rajčat na větvičce
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • hrst lístků bazalky
  • sůl
  • chilli paprička (vynechala jsem)

Kuře:
  • 4 plátky pancetty nebo slaniny
  • 3 kuřecí prsíčka
  • sůl, pepř
  • čerstvý rozmarýn
  • 30 g strouhaného parmazánu
  • 300 g zeleného chřestu
  • 200 g baby špenátu

Postup

Račata rozmixujeme spolu s česnekem a bazalkou. Omáčku vlijeme do hrnce nebo pánve a za občasného promíchávání 8 minut vaříme.

Na kusu pečícím papíru promícháme kuře se solí, pepřem, lístky rozmarýnu a parmazánem. Papír přeložíme a přes něj maso naklepeme. 

Na pánvi osmažíme slaninu, vyjmeme ji a do výpeku dáme kuře a opékáme z obou stran dozlatova. Do pánve přidáme chřest a opékáme ho. Když je kuře propečené, vyndáme ho na prkýnko a pokrájíme ho na proužky.

Do uvolněné pánve po masu a chřestu vhodíme listy špenátu, osolíme a necháme krátce zavadnout.

Na servírovací talíř dáme omáčku, na ní rozložíme špenát, chřest, proužky masa a slaninu. Podáváme s opečenou polentou nebo šťouchanými bramborami.




Žádné komentáře:

Okomentovat