16. 5. 2015

Losos s pórkovo-pastinákovou kaší


Recept je z loňského lednového Apetitu. K lososovi se podává neobvyklá příloha, v původním receptu je pouze pastinák s pórkem, ale já jsem k tomu přidala ještě brambory.

Přísady

  • 4x 150 g filet z lososa
  • šťáva z citronu
  • sůl, pepř
  • čerstvé tymiánové lístky
  • 600 g pastináku, oloupaného a pokrájeného
  • 2 brambory, oloupané a nakrájené na kousky
  • 4 lžíce lučiny nebo žervé
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 menší pórky, nakrájené na tenká kolečka

Postup

Lososa dáme zapékací nádoby, pokapeme citronem, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů 15 až 20 minut.

Ve vroucí osolené vodě vaříme pastinák s bramborem doměkka. Slijeme a rozšťoucháme se sýrem.

V pánvi na oleji opečeme pórek, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Vmícháme ho do kaše, podle chuti osolíme a opepříme.


Žádné komentáře:

Okomentovat