Rychlý a jednoduchý dezert na způsob kramblu. Ovoce zapečené s drobenkou, bez těsta. Kombinace rebarbory s jahodami je skvělá. Můžete podávat samotné nebo doplnit ušlehanou šlehačkou nebo zakysanou smetanou.
Přísady
- 180 g rebarbory
- 180 g jahod
- 5 g škrobu (bramborového nebo kukuřičného)
- 40 g třinového cukru
- 20 g zakysané smetany (může být i jogurt)
Na drobenku:
- 50 g hrubé mouky
- 35 g másla
- 25 g třtinového cukru
Postup
Rebarboro oloupeme a nakrájíme na kousky, jahody zbavíme stopek a překrájíme. Ovoce smícháme s cukrem, škrobem a smetanou. Rozdělíme do zapékacích mističek (nebo jedné velké).
Z mouky, másla a cukru uděláme drobenku a nasypeme ji na ovoce.
Pečeme v v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi půl hodiny, až drobenka zezlátne.
Žádné komentáře:
Okomentovat