26. 7. 2015

Kuře s fenyklem a pancettou


Ze srpnového Apetitu jsem jako první vybrala tento italský recept. Jak je mým zvykem, trochu jsem ho upravila: kuřecí paličky jsem stáhla z kůže a do omáčky přidala navíc mrkev. S Vojtou jsme jídlo měli s pečivem, Davídek s bramborami a obojí bylo výborné.

Přísady

  • 6 kuřecích paliček (stáhla jsem je z kůže)
  • sůl, pepř
  • 1/2 lžičky semen fenyklu (příp. lze vynechat)
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 3 plátky pancetty nebo jiné slaniny, nakrájené na nudličky nebo kostičky
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku, nakrájené najemno
  • 1 malá mrkev, nakrájená na malé kostičky
  • 110 ml bílého vína
  • 20 ml balzamikového octa 
  • 400 g konzerva sekaných rajčat
  • 1 snítka rozmarýnu
  • nasekaná hladkolistá petrželka
  • pečivo k podávání

Postup

Kuřecí paličky osolíme a opepříme a na olivovém oleji je krátce opečeme ze všech stran. Přendáme je do pekáčku.

Na výpeku opečeme cibuli spolu se slaninou a fenyklem, po chvilce přidáme i česnek a mrkev. Zalijeme vínem a octem a vaříme asi 4 minuty, až se tekutina zredukuje na polovinu. Přidáme rajčata a rozmarýn, osolíme a přivedeme k varu. 

Omáčkou přelijeme maso v pekáčku a pečeme zhruba hodinu v troubě rozpálené na 180 stupňů.

Nakonec posypeme petrželkou a podáváme s pečivem.




Žádné komentáře:

Okomentovat