12. 1. 2016

Čočkový salát s pečenou řepou


Recept na tohle bezmasé luštěninové jídlo jsem našla v lednovém Apetitu. Usnadnila jsem si práci s konzervovanou čočkou Bonduelle (je dělaná na páře a příjemně jemně dochucená) a trochu ho pozměnila. Chvíli jen trvá upéct řepu s cibulí. Salát můžete doplnit čerstvým pečivem, masožravci nechť si přidají šunku :-)

Přísady

  • 2 syrové červené řepy
  • 1 velká červená cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • sůl
  • špetka kajenského pepře (vynechala jsem)
  • 100 g polníčku
  • 2 konzervy čočky (Bonduelle)

Postup

Oloupanou řepu a cibuli nakrájíme na klínky, dáme do pekáčku, promícháme s olejem a sirupem, osolíme a opepříme.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30-45 minut doměkka.

V míse smícháme čočku, upečenou zeleninu a polníček a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat