31. 1. 2016

Pečený losos s mrkví


Opravdu tak málo surovin stačí na skvělé jídlo. Losos patří k našim oblíbeným rybím masům a tahle je úprava je nejen zdravá, ale i výborná. Jako příloha nám chutná rýže, nezapomeneme ani na salát.

Přísady

  • filety z lososa
  • šťáva z citronu
  • sůl
  • pepř (vynechala jsem)
  • nastrouhaná mrkev
  • nastrouhaná petržel (vynechala jsem)
  • olivový olej
  • kousek másla
  • špejle

Postup

Lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Na takto upravené filety nahrubo nastrouháme kořenovou zeleninu a nasypeme na rybu. Necháme cca 30-60 minut odležet před pečením.

Mezitím si připravíme pekáč nebo plech (záleži kolik masa pečeme). Na plech naskládáme šplejle tak, aby losos neležel přímo na plechu, ale na špejlích. Docílíme tak lepšího propečení v kratší době a hlavně se mám losos nepřipálí a nevysuší.

Naloženého lososa v kořenové zelenině dáme na plech na špejle, nahoru dáme kousky másla a pečeme v troubě cca 30 - 40 minut na 180 - 200 stupňů podle trouby, aby se nespálila zelenina (měla jsem samostatné porce, tak jsem pekla pouze 20 minut).

Žádné komentáře:

Okomentovat