2. 1. 2016

Placky s mletým masem a salátem


Inspirace v kuchařce 15 minut v kuchyni od Jamieho Olivera. Jídlo opět nezklamalo, bylo výborné a rychle hotové. Udělala jsem pár úprav pro zjednodušení a určitě jsem tohle nevařila naposledy :-)

Přísady

Placky:
  • olivový olej
  • 400 g libového mletého hovězího masa (v původním receptu bylo jehněčí maso)
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl, pepř
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 3 lžíce rajčatové pasty nebo protlaku
  • 4 velké pšeničné tortilly (použila jsem vícezrnné)
  • příp. chilli omáčka k podávání
  • citron k podávání

Salát:
  • 2 jarní cibulky
  • 1 zelená paprika
  • 1/4 okurky
  • 3 zralá rajčata
  • 1 malé srdíčko římského salátu
  • čestvý kopr (vynechala jsem)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • špetka soli
  • 30 g sýra feta (příp. balkánského)

Postup

Na oleji osmažíme maso, osolíme ho, opepříme a přidáme odrhnutý rozmarýn. Až bude maso dobře opečené, přidáme česnek a papriku. Krátce osmahneme a vmícháme rajčatové pyré a podle chuti citronovou šťávu.

Tortilly rozložíme na 2 plechy a rovnoměrně na ně rozetřeme masovou směs. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů asi 5 až 10 minut, až budou křupavé. 

Salátovou zeleninu nakrájíme, dáme do mísy a ochutíme olejem, octem a solí a navrch rozdrobíme sýr.

Salát navršíme na zapečené tortilly a podle chuti pokapeme chilli omáčkou.

2 komentáře:

  1. JJ luxus, jen je dobré rajčatovou pastu udělat doma z rajčat a ne kupovat má lepší chuť viz pasta v části placky

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Stando,
      děkuji Vám za postřeh. Čerstvá rajčata jsou lepší, jen přes zimu nejsou k dostání v tak dobré kvalitě a jsou pak lepší z plechu.
      Zuzka

      Smazat