26. 2. 2017

Listový koláč se smetanou a pomeranči


Když se vám ohlásí nečekaná návštěva nebo chcete připravit rychlý moučník, není nic jednoduššího než natřít náplň na koupené listové těsto. Ovoce použijte podle chuti nebo stavu zásob (jahody, maliny, švestky, ostružiny, pomeranče, meruňky...).

Přísady

  • 1 chlazené rozválené listové těsto
  • 120 g zakysané smetany
  • 200 g polotučného tvarohu
  • 2 lžičky vanilkového pudinkového prášku
  • hnědý třtinový cukr podle chuti
  • 1 malé vejce
  • mletá skořice
  • čerstvé ovoce (dala jsem 2 krvavé pomeranče)
  • moučkový cukr na posypání (nemusí být)

Postup

Připravíme si smetanovou náplň - dobře rozšleháme smetanu, tvaroh, vejce, cukr a pudinkový prášek. Přidáme asi půl lžičky skořice.
 
Rozválené listové těsto na okrajích ohneme a dovnitř rozetřeme připravenou náplň. Povrch posypeme trochou skořice a poklademe ovocem.
Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů asi půl hodiny. Vychladlý koláč můžeme posypat moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat